УСЛУГИ · Алтернативен туризъм по индивидуални проектиАлтернативния туризъм  е една съвкупност от нови туристически практики, в която доминира общуването с природата при активното  участие и определен физически ангажимент за туристите. Хората, предпочитащи този вид туризъм, са предимно  младежите, хората на средна възраст и  работещите  в стресова среда, за които общуването с природата и съчетанието му с определена активност или спорт е от изключително значение. В последните години се наблюдава засилен интерес към този вид туризъм и от семейства с деца,за които организираме различни по вид програми ,задоволяващи потребностите както на индивида ,така и на групата. Над всичко стои осъзнатата потребност да се пребивава активно сред природата.

Ние, от” Евро Травъл”, вече пета година работим по различни програми за развитие и утвърждаване на алтернативния туризъм в България.Това, което предлагаме на нашите клиенти са програми за оцеляване сред природата,  планински преходи в различните им по трудност измерения, включително преходите  със  ски, туризъм към върховете,  алпийско катерене с планински водач,екскурзионно летуване, приключенско и  планинско колоездене, преходи на кон, пещерно дело, рафтинг , скачане с парашут, делтапланеризъм, занимания по  футбол, волейбол, баскетбол, плуване,  тенис, стрелба  с лък  и др.

Работим и по комбинирани програми, които предлагат туризъм, свързан с културата на нашата страна, като  обектите на културния туризъм може да представляват различни форми на изкуство, представени в галерии на изкуствата или на открито, места и обекти с историческо значение (исторически паметници) – сгради, местности, селища,   исторически музеи, археологически музеи и разкопки, етнографски музеи и т.н. Към този вид  туризъм спадат също така  и посещенията на различни културни изяви от типа на фестивали, театрални постановки, представяния на местни народни традиции, обичаи, обреди и др. България присъства в Списъка  на световното културно и природно наследство с 9 обекта, между които са градът-музей Несебър, скалният барелеф Мадарски конник, тракийската гробница в Казанлък, Боянската църква и Рилският манастир.

Вие можете да изберете една от нашите готови програми, но можете да поискате да се изготви за Вас индивидуален проект на програма, в зависимост от времето, с което разполагате, местата които искате да посетите и тръпката, която искате да изживеете.Това, което ви предлагаме са нестандартни места и нестандартни маршрути. Привлекателността на алтернативния туризъм са безкрайните възможности за организация на  групи от хора, обединени от еднакви интереси, усещания и очаквания.